Ritningar på huset

Vi valde inte något av Götenehus kataloghus även om de har många fina, istället har vi tagit fram ett eget hus tillsammans med vår säljare David på Götenehus i Uppsala.

Jag hade en idé framför mig på hur jag ville att huset skulle se ut på ett ungefär, lite åt en modern röd lada med ganska stora glaspartier och med nästintill obefintliga takfötter. Jag gillar det slimmade minimalistiska uttrycket det ger på hela byggnaden.

Vår tomt sluttar en del och det är vidsträckt utsikt åt flera håll från sluttningen så därför kändes ett sluttningshus/sutteränghus rätt väg att gå.

Rent praktiskt har det gått till som så att vi haft flera möten med vår säljare där vi skissad och funderat oss fram till hur huset ska utformas. Jag vet inte hur vanligt det är att det är husförsäljaren som är med och tar fram huset, det har i alla fall fungerat bra för oss, vår säljare har även bollat idéerna kring huset med Götenehus arkitekt, huset har förändrats en hel del sen vi började men nu är vi väldigt nära att spika allt, det är bara några justeringar som vi vill göra kvar.

Entréplanet – När man kliver in vid huvudentrén möts man av ljusa väggar och stor rymd tack vare ryggåstaket som ger öppet upp till nock, ryggåstaket fortsätter över kök, matbord, vardagsrum, halva planet har en mycket öppen planlösning. Det här planet rymmer även en hall med garderob och ingång till badrum. Huvudsovrummet med stor garderob finns på den här våningen också.

CAD-ritning-entreplan

Sluttningsplan – När man kommer ner för trappan landar man i ett stort allrum med altandörrar. Här finns också en TV hörna. I övrigt två sovrum, ett badrum och tvättstuga med groventré.

CAD-sluttningsplan

Fasad entrésida

CAD-fasad-entresida

Fasad framsida

CAD-fasad-framsida

Fasad kortsidor

CAD-fasad-kortsida-groventre

CAD-fasad-kortsida-balkong

Fasad kortsidor med genomskärning

CAD-ritning-kortsidor

Inom någon vecka skriver vi troligtvis på kontraktet för huset 🙂

/Anders

2 svar på “Ritningar på huset”

  1. Ja, det kommer bli en spännande vår hoppas vi. Huset är inte byggt än så vi kan inte uttala oss om Götenehus entreprenörer för egen del än annat att vi hört bra saker om den byggfirma som ska resa och färdigställa vårt hus från en bekant.

   Vad gäller samarbetet och kontakten med Götenehus i Uppsala så har det fungerat bra så här långt, vi har träffat säljaren David ganska många gånger i och med att vi valde att rita ett eget hus så David har verkligen varit engagerad och lagt ner mycket tid på att hjälpa oss ta fram huset samtidigt som han bollat idéerna vidare med Götenehus arkitekt.

   Var planerar ni bygga och vilken modell?

   /Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *